Vuoden 2020 Gluteeniton yritys

Me Pirjon Pakari Kauhajoki Oy:llä olemme Vuoden 2020 gluteeniton Yritys! Suuri kiitos kaikille, jotka ovat olleet matkassamme mukana.

Vuosi 2020 on ollut kaikkea muuta kuin helppo. Pandemia toi omat haasteensa yritykselle niin arkipäiväisissä asioissa, kuin myös viedessään pois kaikki tärkeimmät ruoka-alan tapahtumat, joissa voisimme olla rennon mukavalla tavalla suoraa yhteydessä asiakkaisiimme. Haasteista huolimatta olemme kuitenkin jatkaneen ja kehittäneet leivontaa, avasimme 100 % gluteenittoman verkkokaupan, toimme uusia tuotteita markkinoille, panostimme turvallisuuteen, laatuun, tuotekehitykseen, viestintään omassa yrityksessämme sekä asiakkaiden suuntaan. Vuoden 2020 Gluteeniton yritys palkinto merkitsee meille paljon ja kertoo työmme tärkeydestä sekä laadukkuudesta alalla. Tästä on hyvä jatkaa makein mielin.

Barbara Kankäänpää. Vuoden gluteeniton yritys ja gluteeniton tuulahdus
Gluteenittomia leivonnaisia pellillä menossa uuniin

Puhtaasti parempaa

Koska gluteenittomassa leivonnassa ei ole hyödynnettävissä vuosisatojen leivontaperinteitä, siinä kekseliäisyys ja pitkäjänteinen kokeilemalla testaaminen ovat onnistuneiden reseptien ydin. Gluteeni on vehnäleivässä sitkon perusta ja avain maukkaaseen koostumukseen. Gluteenittomassa leivonnassa sille kehitetään korvaajia esimerkiksi psylliumkuidusta, liotetuista pellavansiemenistä tai kaurahiutaleista. Gluteeniton tuotekehityksemme onkin saanut paitsi kiitosta asiakkailta myös tunnustuksia, kuten Vuoden gluteeniton tuote (2014) ja Vuoden gluteeniton yritys (2007).

Käsin leivottua

Valmistamme gluteenittomat tuotteet perinteitä kunnioittaen käsin kolmessa lähileipomossamme. Pääosa tuotteista tulee ainoastaan gluteenittomiin tuotteisiin keskittyneestä Kauhajoen leipomostamme. Honkajoella sijaitsevan Satakunnan leipomon yhteyteen perustettu gluteeniton leipomo valmistaa herkulliset kahvileivät koko Suomeen. Osa gluteenittomista sämpylöistämme puolestaan leivotaan Nurmijärven gluteenittomassa leipomossamme.

Leipuri leipoo gluteenitonta sämpylää
Viikinki saaristolais jälkiuunileipä mustikoilla

Kotimaista suosien

Gluteenittomien tuotteidemme viljoista puolet tulevat kotimaasta. Esimerkiksi käyttämämme kaura on 100 % suomalaista, ja sen hankinnassa suosimme lähituotantoa. Suomalaisten gluteenittomien jauhojen rajallisen saatavuuden vuoksi täydennämme tarvetta eurooppalaisilla jauhoilla.

Verkkokaupasta koko Suomeen

Verkkokauppamme helpottaa asiakkaidemme arkea tuomalla gluteenittomat tuotteet kaikkien saataville koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta. Idea lähti vuosia sitten yhdeltä leipomoalueemme ulkopuolelta asuneelta asiakkaaltamme, joka halusi tilata tuotteita alueensa keliaakikoille postitse. Verkkokaupan myötä tavoitamme todella laajasti leivän ystävät ja pystymme tarjoamaan heille laajasti tuotteitamme. Ajoitamme tuotteiden lähetyksen aina niin, että tuotteet ovat tilaajillaan mahdollisimman tuoreina.

Siemennäkkäri valmiina haukattavaksi